Friday, 19 December 2014

Simply Siti (bukan promote yerr)

Hai semua!!

Hari ni kebetulan rehat panjang GC pun ambek kesempatan lah berjalan jalan untuk mencuci mata. Mana taknye, dari pagi officemate GC dah stori mori ada sales Simply Siti dekat Anggerik Mall. Kononnye taknak beli, last last GC orang yang paling lambat nak membayor belian barang Simply Siti. Hahahaha.. 

Ada banyak jugak yang dipromosikan tapi GC amat tertarik dengan liquid foundation dier.. Murah beb!! Murah sangat sangat!! Terjebak sekejap. Hikhikhik..

gambar sumber : google
Harga asal foundation ni GC search dekat website Simply Siti mak datokk.. Mahal nye!! RM52.90 tuu.. Ada sales dalam website tu tapi tak setanding harga yang GC tgk kat Anggerik Mall tadi. Baru RM15 tuu...

Lepas tu pandai tau promoter promote kat booth tu. Yelah promoter la katekan. Dengan selamber die cakap 

"Kak, dah pakai foundation ni elok pakai sekali dengan 2 way cake. Nampak flawless giteww" 

Hah engko. Sekali lagi GC terjebak untuk try 2 way cake tu. Bila sapu je, OMG. Sangat lembut, ringan jer rasa. Tak rasa macam pakai bedak pun. Seriously! 


gambar sumber : google

Harga offer dekat website Simply Siti RM44.90 tapi dekat Anggerik Mall tadi GC kebas sebab harga dier baru RM20 ngko.. Mane nak dapat kan kat tempat lain. Okeh! Done grab!

Lepas dah puas cuci mate kat semua produk produk tu GC pun beratur la nak bayar. Tetibe rasa nak beli yang Argan tu jugak. Sebab tengah syok syok tengok 2 way cake tadi ada sorang ahkak tu tengok bedak Argan tu. Demm! Terjebak lagi.

gambar sumber : google

Tak pandang kiri kanan GC terus kebas Argan wonder powder ni. Lepas tu member officemate tanye,

"Bila nak pakai tu? Kan da beli yang 2 way cake tu"

Dengan selamber GC jawab,,,

"Tengah murah kak. Hahaha. Lepas tu konon nye kalau dah lewat pergi kerja nanti takyah sapu foundation, sapu aje yang argan ni sebab die nampak macam dah ade foundation bila pakai. Hikhikhik"

Harga Argan Wonder Powder ni dekat website agak mengejutkan GC sebab GC beli dengan harga RM25 sekali dengan refill. Tapi dekat website harga dier, RM56.60 lepas offer. Takde refill lak tu. Kali ni memang tak rasa rugi lah GC beli sebab berbaloi sangat sangat..

p/s: GC ni tak pernah pakai benda alah semua kat atas tadi. Tapi sebab offer harga murah terus grab! Dan GC dah apply pun lepas solat tadi. Yep, memang berpuas hati beli. Sangat tak rugi.

XoXo,
GC

1 comment:

  1. Salam GC. Anggerik Mall memang barangnya murah2 ya? Termasuk bedak Wonder Powder Argan tu?

    ReplyDelete